Logo_template
START OM HEMSIDOR BAKGRUND CV IN ENGLISH KONTAKT KONST

CV Data-IT Lars Berg.
2023
Designat och byggt hemsidan Kulturvänstern.
2020
Byggt hemsidan till Kulturförsvaret. Startar bygget av en egentillverkad podcast tillsammans med Ulla Berg Svedin som till dags dato innehåller drygt 70 intervjuer.
2017
Startar ett eget webbhotell och erbjuder hemsidestillverkning till företag och privatpersoner. Bygger sidor både med befintliga CMS:er (ex. Wordpress, Joomla, Drupal) samt sidor med egentillverkad kod.
2016
Lämnade Capture som delägare och övergick till konsultverksamhet med min firma Helljus AB med ansvar för utveckling av Captures grafiska gränssnitt, det vill säga det som användarna ser när dom startar och använder programmet.
2010
Lämnade alla mina uppdrag på Folkteatern. Bildade Capture Sweden AB och började arbeta heltid med Capture som arbetande VD och Sales Manager. Företaget hade då fyra heltidstjänster och femtio återförsäljare i lika många länder.
2008
Ansvarar för installationen av ekonomisystemet 24SevenOffice på Folkteatern.
2006
Ansvarar för installationen tidsplaneringsprogrammet Timewise på Folkteatern.
2005
Capture får ett stort lyft när det används för all ljussimulering i Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina.
2004
Byggde kompetensutvecklingsverksamheten Kulturakademin Trappans (idag Kultruakademin) första hemsida med tillhörande anmälningsformulär och kurshantering.
2003
Slutade som produktionschef och gick ner till deltid som IT-ansvarig på Folkteatern. Ökade arbetet till deltid med projektet Capture som växt från en hobby till ett mindre företag. Kollegan och jag byggde, förutom själva programmet med kopieringsskydd, även hemsidan, betalsystemet, marknadsföringsmaterialet samt kundhantering helt utan externa resurser.
2001
Blev produktionschef och IT-administratör på Folkteatern med upphandling- och utbildningsansvar för Folkteaterns IT-system.
2000
Byggde Folkteaterns första hemsida som fick pris i GT för bästa kulturhemsida. 1998
Gick kurser på Microsoft och blev certifierad partner. Blev IT-ansvarig på Folkteatern i Göteborg. Utformade teaterns IT-strategi och IT-policy. Byggde under ett års tid upp Folkteaterns datanätverk som bestod av 25 arbetsstationer och tre servrar, ett antal skrivare samt WIFI. Höll kurser för de anställda i Officepaketet.
1994
Blev chef för ljusavdelningen på Folkteatern. Började bygga ett ljussimuleringsprogram i 3D som ett projekt för datautveckling inom ljusavdelningen tillsammans med en praktikant. Vi kallade programmet för Capture.
1987
Startade företaget Helljus som en bisyssla.
1983
Fick jobb som ljusdesigner på Folkteatern. Byggde upp en struktur för digitalisering av ljusanläggningarna på alla teaterns scener.
1981
Gick min första datakurs i programmeringsspråket BASIC på ABF.
1978
Jag började arbeta med det första ( i världen) datoriserade ljusbordet för ljusreglering inom teater på Folkteatern i Göteborg. Blev också betatestare för ljusbordsleveranörens (AVAB) kommande ljusbord. Behärskar bland andra följande programmeringsspråk: C++ Visual Basic HTML CSS JAVASCRIPT PHP SQL
CV Lars Berg för nedladdning som PDF.
CV Ljusdesign Lars Berg.
Jag har gjort ljusdesign på Folkteatern i Göteborgs alla scener, Backa Teater, Stadsteatern Göteborg, föreställningar i urval:
1996
Folkteatern Stora Scen: Juloratoriet av Göran Tunström regi Niklas Hjulström.
1991
Göteborgs Stadsteater Stora Scen: Tartuffe av Molière, regi Frantisek Veres.
1989
Folkteatern Stora Scen: Grissymfonin av Lars-Eric Brossner och Tomas von Brömssen, regi Lars-Eric Brossner och Tomas von Brömssen.
1988
Folkteatern Besöker: Efter föreställningen av Bengt Bratt, Roland Janson, regi Bo Widerberg.
1984
Folkteatern Besöker: Timmarna med Rita av Willy Russell, regi Björn Melander.
1980
Folkteatern Besöker: DEN FERRUKTANSVÄRDA SEMÄLLEN av Staffan Göthe, regi Finn Paulsen.
CV Ljusdesign, datorgrafik, föreställningar i urval:
1994
Det Blödande Pepparkakshjärtat av Staffan Westerberg, regi Staffan Westerberg.
1990
Backa Teater: Peer Gynt av Henrik Ibsen, regi Ragnar Lyth.
CV Ljusdesign, scenografi, datorgrafik.
1992
Hjältar av Kim Lantz, Malin Lindroth och ensemblen, regi Kim Lantz
Lärare i ljusdesign.
1991
Kurs i ljusdesign för blivande arkitekter på Chalmers Tekniska Högskola.
1993/94
Lärare i ljusdesign på Göteborgs Universitet avd. Dramatik.
Ljusdesign i offentliga miljöer.
1990/95
Diverse ljusdesign på utställningar och konstinstallationer i samarbete med konstnärer i Göteborg på bland annat Studio 54.
2010
Ljusdesign på både utsida och insida av Oscar Fredriks Kyrka, Göteborg.
Övrigt.
1994 -
Började tillsammans med Lars Wernlund bygga ljussimuleringsprogrammet Capture som idag är det ledande visualiseringsverktyget för ljusdesign i världen.
CV Ljusdesign Lars Berg för nedladdning som PDF.